Kuchařské recepty pro každého

Japonská kachní játra

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g kachních jater
50 ml saké
50 ml mirinu
20 g řasy kombu
100 g miso pasta
15 g cukru
pepř
sůl
sladká hrubozrná hořčice
batáty
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Saké a mirin asi 3 minuty povaříme, vmícháme pasta miso a cukr, povaříme a přidáme hrubouzrnou hořčici a půl lžíce vody, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Kachní játra nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, opepříme čerstvým pepřem, osolíme a na suché rozpálené pánvi opečeme z obou stran, aby byly uvnitř růžové.
Bataty nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na rozpáleném oleji dokřupava.
Ze sladkých brambor připravíme pyré, osolíme, opepříme a propasírujeme přes sítko.
Na pyré poklademe kachní játra a přelijeme omáčkou miso.
Japonská kachní játra
Japonská kachní játra