janovska-polevka
Janovská polévka

Janovská polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 100 g kuchyňsky upravené sépie
• 100 g masa z mušlí
• 100 g krevet
• 200 ml bílého vína
• 1 červená paprika
• 1 menší konzerva oloupaných rajčat
• 1 cibule
• 1 svazek jarní cibulky
• 2 stroužky česneku
• 100 g nudlí do polévky
• 4 lžíce olivového oleje
• 750 ml masového vývaru
• sůl
• pepř
• 1 bobkový list
• 2 hřebíčky
• 1 lžíce nasekané bazalky
• svazek pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném oleji osmahneme v česnek se solí, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a krátce osmahneme.
Dále přidáme sépii, maso z mušlí, krevety a rajčata z konzervy, zalijeme bílým vínem a masovým vývarem a vaříme asi 10 minut.
Potom přidáme bobkový list, hřebíčky a nudle do polévky a vaříme dalších 5 minut.
Nakonec osolíme, dochutíme pepřem a nasekanou bazalkou, posypeme pažitkou a podáváme.
zpět na seznam receptů