Kuchařské recepty pro každého

Janovská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g kuchyňsky upravené sépie
100 g masa z mušlí
100 g krevet
200 ml bílého vína
1 červená paprika
1 menší konzerva oloupaných rajčat
1 cibule
1 svazek jarní cibulky
2 stroužky česneku
100 g nudlí do polévky
4 lžíce olivového oleje
750 ml masového vývaru
sůl
pepř
1 bobkový list
2 hřebíčky
1 lžíce nasekané bazalky
svazek pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném oleji osmahneme v česnek se solí, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a krátce osmahneme.
Dále přidáme sépii, maso z mušlí, krevety a rajčata z konzervy, zalijeme bílým vínem a masovým vývarem a vaříme asi 10 minut.
Potom přidáme bobkový list, hřebíčky a nudle do polévky a vaříme dalších 5 minut.
Nakonec osolíme, dochutíme pepřem a nasekanou bazalkou, posypeme pažitkou a podáváme.
Janovská polévka