Kuchařské recepty pro každého

Jahodovo-rebarborový koláč bez mouky

Potřebujeme tyto suroviny:
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžíce oleje
1 šálek mléka
2 šálky rozmixovaných ovesných vloček
5 lžic nasekaných vlašských ořechů
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté ​​skořice
špetka soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5-1 centimetrové kousky.
Jahody omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Vejce promícháme s olejem a medem a vmícháme všechny ostatní ingredience.
Těsto vylijeme do formy papírem na pečení a navrch dáme nakrájenou rebarboru a jahody.
Pečeme v troubě 30-40 minut při teplotě 175°C.
Jahodovo-rebarborový koláč bez mouky
Jahodovo-rebarborový koláč bez mouky