Kuchařské recepty pro každého

Jahodové tiramisu

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g cukru
500 ml smetany ke šlehání
500 g mascarpone
1 vanilinový cukr
8 lžíc griotky
3 lžíce silné kávy
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jahody nakrájené na plátky a 3/4 piškotů pokapeme griotkou, zbytek piškotů pokapeme kávou.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a se dvěma lžícemi cukru.
Zbytek cukru utřeme s mascarpone.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
Do smetany vmícháme kousky jahod, želatinu a připravené mascarpone.
Do formy dáme potravinářskou fólii, tak abychom zbytkem fólie mohli zakrýt formu.
Na dno dáme piškoty pokapané kávou, na ně trochu krému a griotkové piškoty a plátky jahod.
Zase pokračujeme krémem, piškoty a jahodami, dokud budeme mít suroviny.
Končíme krémem.
Překryjeme zbytkem fólie a dáme ztuhnout do lednice minimálně na 8 hodin.
Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu