Kuchařské recepty pro každého

Jahodové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g rýže arborio
400 g jahod
2 jarní cibulky
2 lžíce másla
1 dcl bílého vína
sůl
cca 800 ml zeleninového vývaru
trocha strouhaného parmazánu
trocha vaječného likéru
čerstvé jahody na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.
Přidáme k nim rýži, zamícháme a přibližně 1 minutu za stálého míchání osmahneme.
Pak přilijeme bílé víno, přidáme nakrájené jahody s troškou soli a necháme vyvařit.
Poté přiléváme po částech zeleninový vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po naběračkách).
Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
Porce jahodového rizota posypeme jemně nastrouhaným parmazánem, pokapeme vaječným likérem a ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme.
Jahodové rizoto