Kuchařské recepty pro každého

Jahodové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
180 g polohrubé mouky
240 g cukru krupice
6 vajec
1 lžička prášku do pečiva
na krém: 1 litr rozmačkaných jahod + cukr podle chuti + 0,25 l vody + 2 vanilkové pudinky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova.
Rozmačkané jahody podle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaným ve vodě na hustý krém.
Ještě horký nalijeme na vychladlý plát těsta a necháme ztuhnout.
Pak nakrájíme na kostky a můžeme ozdobit šlehačkou.
Jahodové řezy
Jahodové řezy