Kuchařské recepty pro každého

Jablkový závin

Potřebujeme tyto suroviny:
280 g hladké mouky
80 g másla
1 bílý jogurt
špetka soli
na náplň: 1 kg jablek + 1 vanilkový cukr + trocha skořice + 4 hrstě cukru krystal
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku, rozpuštěné máslo, jogurt a špetku soli smícháme a vypracujeme na hladké těsto.
Těsto rozdělíme na 2 kusy, jeden vyválíme dotenka na pomoučeném válu, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanými a vymačkanými jablky, vanilkovým cukrem, krystalovým cukrem a skořicí a opět pokapeme rozpuštěným máslem.
Opatrne zavineme a položíme na vymazaný plech.
Stejně připravíme závin i z druhého kusu těsta.
Nakonec oba záviny potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě.
Jablkový závin
Jablkový závin