Kuchařské recepty pro každého

Jablkový kompot s vanilkou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg jablek
šťáva ze 2 citrónů
500 g cukru
1 lusk vanilky
několik lístků máty peprné
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jablka umyjeme, oloupeme, překrojíme a zbavíme jadřinců.
V hrnci zahřejeme vodu, přidáme šťávu z citrónu a nakrájená jablka a 2 minuty blanšírujeme.
Potom jablka ochladíme ve studené vodě.
Litr vody převaříme s cukrem, přidáme dužinu z vanilkového lusku a šťávu z druhého citrónu.
Lístky máty umyjeme.
Do připravených sklenic dáme jablka a mátu a potom je zalijeme teplým nálevem.
Sklenice pořádně uzavřeme a sterilizujeme 30 minut.
Jablkový kompot s vanilkou
Jablkový kompot s vanilkou