Kuchařské recepty pro každého

Jablkotvarohové řezy II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 měkký tvaroh
1 vejce
1 tuk (Hera)
350 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce cukru
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z tvarohu, vejce, tuku, mouky smíchané s práškem do pečiva a špetkou solí a cukru vypracujeme těsto, které pak rozdělíme v poměru 2 : 1.
Na pomoučeném válu vyválíme 2 placky, větší pak přeneseme na plech opatřený pečicím papírem, placku potřeme vlažnou náplní a překryjeme menší a nižší plackou těsta.
Náplň si připravíme ze strouhaných jablek, které v kastrolu za častého míchání krátce podusíme spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a po chvíli vmícháme i pudink.
Jablkotvarohové řezy pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Po upečení a vychladnutí moučník nakrájíme na menší čtverce o velikosti asi 6x6 cm a pocukrujeme.
Jablkotvarohové řezy II
Jablkotvarohové řezy II