Kuchařské recepty pro každého

Jablečný štrůdl s jogurtem (závin)

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
1 bílý jogurt
150 g tuku na pečení (např. hera)
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce na potření
na náplň: 1 kg jablek + 125 g másla + cukr + rozinky + strouhanka + skořice + vlašské ořechy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme mouku a prášek do pečiva, přidáme rozdrobený tuk, vejce, jogurt a vypracujeme hladké těsto.
Z něj vyválíme dva pláty, posypeme je strouhankou, poklademe plátky jablek, ochutíme skořicí, cukrem, rozinkami a nahrubo nasekanými nebo pomletými ořechy, znovu posypeme strouhankou, poklademe plátky másla, zavineme do závinu, vložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Jablečný štrůdl s jogurtem (závin)
Jablečný štrůdl s jogurtem (závin)