Kuchařské recepty pro každého

Jablečný koláč s čokoládo-smetanovou polevou

Potřebujeme tyto suroviny:
50 g hladké mouky
120 g másla
2 žloutky
75 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
na nádivku: 4 jablka + 2 bílky + 1 lžíce krystalového cukru + 2 lžíce kokosu + skořice + 2 lžíce citronové šťávy
na polevu: 200 g zakysané smetany + 100 g čokolády
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, žloutek a másla vypracujeme těsto.
Vyložíme jím kulatou koláčovou formu o průměru 26 cm (dno i boky).
Jablka nastrouháme, promícháme se citrónovou šťávou, kokosem a skořicí.
Bílky vyšleháme s cukrem a vmícháme do jablek.
Směs navrstvíme na těsto.
Pečeme při 180°C asi 30 minut.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a hned důkladně promícháme se smetanou.
Na vychladlý koláč rozetřeme čokoládovou smetanu.
Jablečný koláč s čokoládo-smetanovou polevou
Jablečný koláč s čokoládo-smetanovou polevou