Kuchařské recepty pro každého

Jablečný džem se skořicí

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jablek
300 g želírovacího cukru
0,25 l jablečného moštu
4 lžíce rumu
celá skořice
hvězdičkové koření
1 lžička kyseliny citronové
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky, zalijeme moštem, přidáme celou skořici a hvězdičkové koření a dáme vařit.
Postupně přidáváme cukr a vaříme do zhoustnutí.
Pak přidáme kyselinu citronovou a rum, promícháme a ještě krátce povaříme.
Pak vyndáme celé koření.
Horký džem naplníme do čistých skleniček, uzavřeme a sterilujeme 10 minut při 85°C.
Pak skleničky vyndáme, otočíme víčky dolů a necháme vychladnout.
Jablečný džem se skořicí
Jablečný džem se skořicí