Kuchařské recepty pro každého

Jablečné želé bonbóny

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jablek
250 g cukru
40 g dortového želé
250 m vody
80 g strouhaného kokosu na obalení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců (ale neloupeme!), nakrájíme na kostičky a v hrnci s vodou je povaříme 20 minut.
Pak necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr smíchaný s dortovým želé a za stálého míchání při mírné teplotě, necháme směs 3 minuty probublávat.
Rozvařené želé nalijeme do formy, aby vznikla vrstva vysoká 3 cm a necháme v chladu ztuhnout.
Ztuhlý plát nakrájíme na kostky (nebo jiné tvary dle libosti) a obalíme je ve strouhaném kokosu.
Jablečné želé bonbóny
Jablečné želé bonbóny