Kuchařské recepty pro každého

Jablečné knedlíky se skořicí

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hrubé mouky
1 vejce
30 g másla
200 g tvarohu
120 ml mléka
špetka soli
500 g jablek
skořicový cukr
50 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy dáme máslo, vejce, tvaroh, utřeme, přidáme prosátou mouku se solí a mlékem a vypracujeme vláčné těsto.
Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a dáme do misky.
Do většího hrnce dáme vařit vodu.
Z těsta uděláme kousky, každý trochu roztlačíme v dlani, položíme na něj kousek jablka, posypeme skořicovým cukrem a důkladně zabalíme.
Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme 5-8 minut - dokud nevyplavou na hladinu.
Občas opatrně promícháme, aby se knedlíky nepřichytily.
Podáváme posypané skořicovým cukrem a polité rozehřátým máslem.
Jablečné knedlíky se skořicí
Jablečné knedlíky se skořicí