Kuchařské recepty pro každého

Italský štrůdl

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g polohrubé mouky
300 g práškový cukr
kypřící prášek
na náplň: 2 tvarohy + balíček rozinek + kysaná smetana + cukr krystal
na vrchní směs: 4 vejce + 5 dcl mléka + 100g rozpuštěného másla + vanilka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu.
První polovinu směsi vysypeme na plech.
Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu mouky a zalijeme kysanou smetanou.
Vysypeme druhou část směsi.
Vejce rozmícháme s vanilkou, rozehřátým máslem a mlékem a pomalu nalijeme na směs.
Pečeme při 170°C asi 35 minut.
Italský štrůdl
Italský štrůdl