Kuchařské recepty pro každého

Italská zmrzlina

Potřebujeme tyto suroviny:
0,25 l mléka
0,25 l šlehačkové smetany
3 žloutky
1 vejce
0,25 l ovocné dřeně
125 g cukru
balíček vanilkového cukru
1 lžička maizeny
1 ztužovač šlehačky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu, hned odstavíme a za stáleho míchání necháme vychladnout.
Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému.
Naplníme do vhodných formiček a dáme zmrazit do mrazáku.
Během první hodiny ještě dvakrát promícháme.
Italská zmrzlina
Italská zmrzlina