italska-zeleninova-polevka
Italská zeleninová polévka

Italská zeleninová polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 10 dkg anglické slaniny
• 30 dkg mražené zeleninové směsi
• 10 dkg brambor
• 1 cibule
• česnek
• 2 lžíce rýže
• 7 dcl hovězího vývaru
• 2 lžíce oleje
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• sůl
• pepř
• majoránka
• 5 dkg tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Do vroucího vývaru přisypeme na kostičky nakrájené brambory a rýži a vaříme téměř doměkka.
Nakonec přidáme zmrazenou zeleninu a uvaříme doměkka.
Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Porce polévky posypeme nastrouhaným sýrem.
zpět na seznam receptů