Kuchařské recepty pro každého

Italská zeleninová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
10 dkg anglické slaniny
30 dkg mražené zeleninové směsi
10 dkg brambor
1 cibule
česnek
2 lžíce rýže
7 dcl hovězího vývaru
2 lžíce oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
majoránka
5 dkg tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Do vroucího vývaru přisypeme na kostičky nakrájené brambory a rýži a vaříme téměř doměkka.
Nakonec přidáme zmrazenou zeleninu a uvaříme doměkka.
Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Porce polévky posypeme nastrouhaným sýrem.
Italská zeleninová polévka