Kuchařské recepty pro každého

Italská rajčatová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
3 plátky šunky
100g rýyže
4 rajčata
1 větší cibule
1 konzerva rajčatového protlaku
1 lžíce oleje
1 l vody
1 kostka zeleninového bujónu
2 lžičky cukru
celerová nať
sůl
pepř
smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme protlak, vývar z kostky bujónu, nakrájená rajčata, cukr, rýžu a celerovou nať (asi 2 stonky), osolíme, opepříme a necháme asi 20 minút pomalu vařit.
Nakoniec přidáme nadrobno nakrájenou šunku a ješte 5 minut povaříme.
Hotovou polévku podáváme s bílým chlebem nebo pečivem a na talíři ji dochutíme smetanou.
Italská rajčatová polévka