italska-rajcatova-polevka
Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 3 plátky šunky
• 100g rýyže
• 4 rajčata
• 1 větší cibule
• 1 konzerva rajčatového protlaku
• 1 lžíce oleje
• 1 l vody
• 1 kostka zeleninového bujónu
• 2 lžičky cukru
• celerová nať
• sůl
• pepř
• smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme protlak, vývar z kostky bujónu, nakrájená rajčata, cukr, rýžu a celerovou nať (asi 2 stonky), osolíme, opepříme a necháme asi 20 minút pomalu vařit.
Nakoniec přidáme nadrobno nakrájenou šunku a ješte 5 minut povaříme.
Hotovou polévku podáváme s bílým chlebem nebo pečivem a na talíři ji dochutíme smetanou.
zpět na seznam receptů