Kuchařské recepty pro každého

Italská fazolová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g bílých fazolí
70 g uzeného bůčku
50 g rýže
1 malý rajčatový protlak
1 lžíce oleje
1 lžička petrželové natě
sůl
pepř
kmín
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Předem namočené fazole uvaříme ve vývaru do poloměkka.
Polovinu fazolí i s vývarem rozmixujeme nebo propasírujeme.
Vzniklou směs dáme zpět do hrnce, přidáme protlak a rýži, přikryjeme a povaříme, až bude rýže měkká.
Bůček nakrájíme a osmahneme na oleji.
Přidáme k němu petrželovou nať, zalijeme vodou a krátce povaříme, pak vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
Dochutíme solí, kmínem a pepřem.
Italská fazolová polévka