Kuchařské recepty pro každého

Italská čočková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g slaniny
2 hrsti čočky
1 cibule
1 hrnek drcených rajčat
1 mrkev
kus celeru
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 bobkové listy
2 snítky tymiánu
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čočku uvaříme doměkka zvlášť ve vodě s bobkovým listem a tymiánem.
V jiném hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli (pokud slanina pustí málo tuku, přilijeme trochu oleje), pak přidáme 2 nasekané stroužky česneku, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a ještě cca 5 minut restujeme.
Pak přidáme drcená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme cca 250 ml vody a vaříme asi 15 minut.
Pak do polévky přidáme uvařenou čočku, prohřejeme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a dochutíme solí.
Italskou čočkovou polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.
Italská čočková polévka