Kuchařské recepty pro každého

Indické filé

Potřebujeme tyto suroviny:
480 g rybího filé
120 g cibule
2 stroužek česneku
40 g oleje
2 lžíce nasekané petrželky
240 g rajčat
2 lžíce kari
4 lžíce vody
1 lžičky hořčice
1 lžičky zázvoru
1 lžičky muškátového květu
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Česnek utřeme se zázvorem, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova.
Poté k ní přidáme utřený česnek a mícháme asi minutu.
Potom vložíme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme muškátový květ a petrželovou nať.
Dochutíme solí.
Do jiného kastrolu dáme filé, podlijeme ho vodou a dusíme na mírném ohni 10 minut.
Pak jej obrátíme a opět 10 minut dusíme.
Na talíři potřeme filé hořčičí, vše přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží.
Indické filé
Indické filé