Kuchařské recepty pro každého

Indiánská kuřecí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kuřecí řízky
1 lžička kari koření
2 konzervy kukuřice malé
750 ml drůbežího vývaru
1 cibule /velká/
1 pórek
2 str. česneku
3-4 lžíce šlehačky
2 lžíce másla
pažitka
trocha bílého pepře
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Pórek očistíme a nakrájíme ho na proužky.
Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
Kukuřici necháme okapat.
V hrnci zahřejeme máslo a podusíme na něm cibuli i česnek.
Potom přidáme kuřecí maso, které ze všech stran opečeme.
Podlijeme vývarem a 10 minut provaříme.
Pak vsypeme kukuřici s pórkem a ještě 5 minut vaříme.
Kuřecí maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
Polévku ochutíme solí, pepřem i kari, vrátíme maso, přidáme smetanu a prohřejeme.
Jednotlivé porce indiánské kuřecí polévky zdobíme delšími nudličkami pažitky.
Indiánská kuřecí polévka