Kuchařské recepty pro každého

Husí stehna na žampionech

Potřebujeme tyto suroviny:
4 husí stehna
1 velká cibule
400 g žampionů
3 lžíce husího sádla
sůl
mletý černý pepř
4 - 6 stroužků česneku
400 ml vývaru
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husí stehna osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V pekáči rozehřejeme sádlo, stehna ze všech stran zprudka opečeme, přidáme k nim nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a zpěníme.
Pak přilijeme část vývaru, přiklopíme a zvolna pečeme při 190°C asi 60 minut.
Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
Měkká husí stehna vyjmeme a uchováme v teple.
Šťávu vydusíme, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a dusíme je doměkka.
Až se šťáva vydusí, přidáme hladkou mouku, osmahneme, pak za stálého míchání zředíme zbylým vývarem a povaříme.
Husí stehna vložíme zpět do pekáčku a krátce prohřejeme.
Podáváme s různě upravenými brambory.
Husí stehna na žampionech
Husí stehna na žampionech