Kuchařské recepty pro každého

Husí játra v rosolu

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g husích jater
50 g uzené slaniny
200 ml bílého vína
250 ml mléka
1 citrón
500 ml aspiku
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husí játra vyčistíme, zbavíme krvavých žilek a na 2 až 3 hodiny namočíme do mléka.
Nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme játra a pečeme.
Občas podlijeme vínem.
Po 20 minutách játra vyjmeme, osolíme a necháme vychladnout.
Pak je nakrájame na plátky, vložíme do formy, zalijeme aspikem a necháme ztuhnout.
Vychlazené pak nakrájíme, pokapeme šťávou z citrónu a ozdobíme plátky citrónu a petrželkou.
Husí játra v rosolu
Husí játra v rosolu