Kuchařské recepty pro každého

Husarská pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
3/4 kg zadního hovězího bez kosti
půl mrkve
půl petržele
kousek celeru
1 menší cibule
sůl
náplň: 1 lžíce másla
1 středně velká cibule
3 lžíce strouhaného chleba
sůl
pepř
na jíšku: 1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vložíme do osolené vařící vody, později přidáme zeleninu a vaříme do poloměkka.
Příprava náplně: Na lžíci másla zpěníme cibuli jemně nakrájenou, přidáme strouhaný chléb, sůl a pepř.
Přilijeme několik lžic vývaru a odstavíme s ohně.
Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme přes vlákno na plátky, potřeme náplní a složíme do vymaštěné zapékací mísy hustě za sebou.
Podlijeme trochou vývaru a dáme zapéci.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a nalijeme na maso.
Maso pečeme tak dlouho, až je měkké.
Husarská pečeně
Husarská pečeně