Kuchařské recepty pro každého

Humr po americku

Potřebujeme tyto suroviny:
2 humři (každý cca 750-900 gramů)
85 ml olivového oleje
50 gramů nakrájené cibule
2 na drobno nasekané česneky
1 lžíce koňaku
750 gramů nakrájených oloupaných rajčat
1 lžíce taragonu
100 ml suchého bílého vína
1 lžička cukru
600 ml rybího vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Humry přesekneme podélně, odtrhneme kus z hlavou a klepeta, ocas nasekáme na 4 až 5 kusů a krunýř mírně nadrtíme, aby šlo lépe vyndávat maso.
Olej rozpálíme v hrnci, osmažíme na něm cibuli a česnek a přidáme humry.
Ty osmažíme na zvětšeném plameni ze všech stran až začnou červenat.
Přidáme koňak, a po chvíli přidáme rajčata, taragon, bílé víno, vývar a cukr.
Vše spolu povaříme osm minut.
Poté vyndáme humří maso, necháme je v teple a omáčku vaříme, dokud nezmenší svůj objem napolovic.
Na konci vrátíme zpět humra, ohřejeme ho a hned podáváme.
Humr po americku
Humr po americku