• 2 humři (každý cca 750-900 gramů)
• 85 ml olivového oleje
• 50 gramů nakrájené cibule
• 2 na drobno nasekané česneky
• 1 lžíce koňaku
• 750 gramů nakrájených oloupaných rajčat
• 1 lžíce taragonu
• 100 ml suchého bílého vína
• 1 lžička cukru
• 600 ml rybího vývaru
Humry přesekneme podélně, odtrhneme kus z hlavou a klepeta, ocas nasekáme na 4 až 5 kusů a krunýř mírně nadrtíme, aby šlo lépe vyndávat maso.
Olej rozpálíme v hrnci, osmažíme na něm cibuli a česnek a přidáme humry.
Ty osmažíme na zvětšeném plameni ze všech stran až začnou červenat.
Přidáme koňak, a po chvíli přidáme rajčata, taragon, bílé víno, vývar a cukr.
Vše spolu povaříme osm minut.
Poté vyndáme humří maso, necháme je v teple a omáčku vaříme, dokud nezmenší svůj objem napolovic.
Na konci vrátíme zpět humra, ohřejeme ho a hned podáváme.