Kuchařské recepty pro každého

Huminta

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g nevařené quinoi
170 g vařené mrkve
100 g tofu
3-4 lžíce sezamové pasty Tahini
1 lžička koření Garam Masala
sůl
pepř
strouhaný sýr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Quinou propláchneme vodou, dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
Pak ji necháme mírně vychladnout a spolu s předem uvařenou mrkví a tofu ji rozmixujeme nebo pomeleme v mlýnku na pastu.
Přidáme Tahini, koření Garam Masala, sůl, pepř, je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
Pekáček vymažeme olivovým olejem, vysypeme strouhankou, vložíme směs, povrch posypeme strouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečem asi 30 minut.
Podáváme se sterilovanou červenou řepou, salátem nebo jako přílohu.
Huminta
Huminta