Kuchařské recepty pro každého

Hrušky v těstíčku s jahodovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jahod
4 zralé hrušky
150 g hladké mouky
2 vejce
125 ml světlého piva
1 vanilkový cukr
špetka soli
tuk na smažení
50 g strouhaného kokosu
1 lžíce cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, piva, žloutků, soli a vanilkového cukru připravíme těstíčko a necháme 20 minut odpočinout.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince.
Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těstíčka.
Půlky hrušek ponoříme do těstíčka, obalíme ve strouhaném kokosu a smažíme 3-4 minuty dozlatova.
Jahodovou omáčku připravíme tak, že jahody rozmělníme s cukrem.
Hrušky v těstíčku s jahodovou omáčkou
Hrušky v těstíčku s jahodovou omáčkou