Kuchařské recepty pro každého

Hrušky v horkém čokoládovém krému

Potřebujeme tyto suroviny:
1 sklednice půlených hrušek (0,7 litru)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru
na pšičku nože skořice
1 lžíce pistácií (dle chuti)
na krém: 1/4 litru šlechačky + 2 lžíce medu + 1 balíček vanilkového cukru + 200 g hořké čokolády
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hrušky necháme na sítku okapat a 1/8 litru kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek.
Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.
Šlehačku, med a vanilkový cukr necháme přejít varem.
Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.
Hrušky upravíme na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.
Hrušky v horkém čokoládovém krému
Hrušky v horkém čokoládovém krému