Kuchařské recepty pro každého

Hrušky v čokoládě

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší hrušky
0,7 litru bílého vína
100 g moučkového cukru
50 g rozinek
250 g čokolády na vaření
50 g lískových oříšků
šlehačka na ozdobení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hrušky oloupeme (necháme jim stopku), nastojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a v troubě asi 20 minut dusíme (dáváme pozor, aby se nepálily vršky).
Pak dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek.
Do vína dáme rozinky a necháme je chvíli nabobtnat.
Pak přidáme rozlámanou čokoládu a za stálého míchání ji na mírném ohni rozpustíme.
Hrušky posypeme nasekanými lískovými oříšky, přelijeme čokoládou a necháme vychladnout.
Při podávání hrušky ozdobíme šlehačkou.
Hrušky v čokoládě
Hrušky v čokoládě