Kuchařské recepty pro každého

Hruškový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hrušek
200 g celozrnné mouky
50 g jader vlašských ořechů
2 vejce
180 g cukru
100 ml mléka
1/2 lžičky skořice
1 sáček prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
papír na pečení
tuk
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky ušleháme s cukrem, mlékem a skořicí do pěny.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme je do žloutkové pěny.
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme do těsta.
Těsto naplníme do formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení a okraje jsme lehce vymazali tukem.
Oloupeme hrušky, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme jádřince.
Hrušky nakrájíme na tenké plátky.
Vlašské ořechy a hrušky rozložíme na těsto.
Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 hodinu.
Hruškový koláč
Hruškový koláč