Kuchařské recepty pro každého

Hroznový clafoutis

Potřebujeme tyto suroviny:
3 lžíce polohrubé mouky
200 ml mléka
4 vejce
1 vanilínový cukr
400 g čerstvých hroznů
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce cukru krupice na poprášení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy a vymícháme s mlékem do hladka.
Pak vmícháme vanilínový cukr a vejce.
Hrozny omyjeme, osušíme, rovnoměrně je rozdělíme do kulaté nízké koláčové formy (průměr 26-28 cm) vymazané máslem, na hrozny nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 45 minut.
Podáváme teplé, posypané cukrem.
Hroznový clafoutis
Hroznový clafoutis