Kuchařské recepty pro každého

Hříbková smetanová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
20 až 30 dkg čerstvých hříbků
1 středně velká cibule
5 dkg másla
2 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
2 dcl smetany
sůl
kmín
pažitka podle chuti
1 l vody
brambory
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle a oleji krátce zpěníme cibulku, přidáme mouku a jen krátce zamícháme.
Přilijeme vodu, přidáme houby, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.
Během vaření můžeme přidat ještě vodu podle potřeby.
Až hříbky změknou, přilijeme smetanu a polévku už vypneme.
V jiném kastrůlku uvaříme na menší kousky rozkrájené brambory, které scezené vysypeme do hotové polévky.
Nakonec přidáme zelenou pažitku a podáváme.
Hříbková smetanová polévka