Kuchařské recepty pro každého

Hrášková polévka s párkem

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g hrachu (může být i mražený)
1 l hovězího vývaru
300 g brambor
sůl
pepř
majoránka
3 stroužky česneku
8 koktejlových párků
bílý chléb
2 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hrách opereme a namočíme den předem do studené vody.
Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme hovězím vývarem a dáme vařit.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ke konci vaření přidáme brambory k hrachu a vše uvaříme doměkka.
Na závěr do polévky přidáme utřený česnek, osolíme, okořeníme mletým pepřem a majoránkou.
Krátce před podáváním přidáme párky a necháme v polévce prohřát.
Bílý chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji nebo nasucho na teflonové pánvi.
Chléb servírujeme zvlášť v mističce nebo je možno jej před podáváním nasypat přímo do polévky.
Hrášková polévka s párkem