Kuchařské recepty pro každého

Hrášková polévka s mátou a smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 pórek
150 g mraženého hrášku
1 cibule
600 ml drůbežího vývaru
1 hrst máty
1 stroužek česneku
100 ml kysané smetany
2 lžíce másla
2 plátky toastového chleba
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme asi 8 minut.
Pak zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty.
Pak sundáme z ohně, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou mátu, rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu.
Plátky toastového chleba nakrájíme na kostky a spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na zbylém másle.
Polévku podáváme společně s česnekovými krutóny.
Hrášková polévka s mátou a smetanou