Kuchařské recepty pro každého

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 uzené koleno (asi 0,5 kg)
250 g párků
250 g suchého žlutého loupaného půleného hrachu
250 g mrkve
2 velké cibule
250 g kedlubny
250 g brambor
2 stopky celeru
3 celé hřebíčky
1 l vody
500 ml světlého piva
1 lžička horčice
svazek petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev, cibuli, kedlubny, brambory a celer nakrájíme na kostky.
Hrách opláchneme.
V hrnci smícháme zeleninu s hrachem, přidáme koleno, zalijeme vodou a pivem a pomalu přivedeme k varu.
Průběžně odstraňujeme sraženinu z povrchu polévky.
Hrnec pak přikryjeme a vaříme.
Až jsou hrách a maso měkké, koleno vyndáme, maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do polévky.
Přidáme párky nakrájené na kolečka a varíme ještě asi 4 minuty.
Nakonec přidáme horčici rozmíchanou s trochou polévky a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hrachová polévka s uzeným kolenem