Kuchařské recepty pro každého

Hrachová polévka s hovězím

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa
500 g hrachu
1 kedlubna
1/2 celeru
1 petržel
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Přes noc namočený hrách uvaříme v jednom hrnci spolu s hovězím masem.
Pak přidáme nakrájený kedluben, mrkev, celer a petržel.
Když maso i hrách jsou měkké, vše vyndáme, maso nakrájíme na malé kousky.
Zeleninu a hrách propasírujeme zpátky do polévky.
Pak na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, dáme ji do polévky, povaříme, ochutíme ji utřeným česnekem, případně osolíme, opepříme, vrátíme maso a polévku ještě prohřejeme.
Hrachová polévka s hovězím