Kuchařské recepty pro každého

Hrachová polévka s anglickou slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
předvařený hrách
anglická slanina
hladká mouka
tvrdý rohlík
cibule
česnek
worchester
sójová omáčka
majoránka
mrkev
petržel
sůl
pepř
olej
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vroucí vody dáme vařit hrách, mrkev a petržel. Na pánvičce osmahneme na drobno nakrájenou půlku středně velké cibulky s utřeným česnekem.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, polovinu přidáme k cibuli a osmahneme, přidáme hladkou mouku.
Necháme vychladnout a mezitím osmahneme druhou půlku nakrájené anglické slaniny.
Do polévky přidáme worchester, sójovou omáčku a všechno koření.
Vychladlou cibulovo-slaninovou jíšku přidáme do polévky a povaříme.
Tvrdý rohlík nakrájíme na kostičky a na sucho osmahneme na pánvičce.
Až je zelenina měkká, vytáhneme pouze petržel a zbytek rozmixujeme.
Dáme zpět vařit, přidáme anglickou slaninu a ještě trošku majoránky a petrželky a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s osmahnutou houskou.
Hrachová polévka s anglickou slaninou