Kuchařské recepty pro každého

Hraběnčiny řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg polohrubé mouky
15 dkg cukru moučky
1 prášek do pečiva
250 g tuku
5 vajec
jablka
rozinky
ořechy
vanilkový cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, cukru, prášku do pečiva, hery a žloutků si připravíme těsto, které rozdělíme na 2 poloviny.
Jednu polovinu dáme do mrazáku a druhou polovinu rozetřeme na vymaštěný plech.
Na to nastrouháme jablka, posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, ořechy a necháme 10 minut rozpéct.
Potom pokryjeme sněhem z bílků, posypeme nahrubo nastrouhaným těstem z mrazáku a dopečeme do růžova.
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy