Kuchařské recepty pro každého

Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 hovězí plátky
100 g anglické slaniny
750 g brambor
850 g kysaného zelí
2 zelené papriky
špetka cukru
2 lžíce smetany ke šlehání
2 lžičky solamylu
sůl
pepř
2 lžíce oleje
2 bobkové listy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na kostičky nakrájenou slaninku orestujeme na másle.
Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím.
Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
Obložíme je tenkou vrstvou zelné směsi, svineme a spíchneme špejlí.
Na rozehřátém oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme.
Přilijeme asi půl litru vody, přivedem k varu a pod pokličkou zhruba hodinu a půl dusíme.
V kastrole zahřejeme zbylou náplň, okořeníme ji bobkovým listem, solí, pepřem a cukrem.
Závitky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Solamyl utřeme ve smetaně dohladka, vmícháme jej do výpeku, krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
Hotové závitky upravíme na zelí, omáčku podáváme zvlášť, vařené brambory můžeme posypat opečenou slaninou, podáváme se zelenými fazolkami.
Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky
Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky