Kuchařské recepty pro každého

Hovězí vývar s petrželovým kapáním

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g předního hovězího masa
100-120 g kořenové zeleniny
1 cibule
sůl
celý pepř
150 ml mléka
1-2 vejce
100-120 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce se studenou osolenou vodou dáme maso, zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu.
Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
Potom vývar přecedíme.
Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku a zlehka zamícháme.
V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme a krátce povaříme.
Připravené kapání dáme do vývaru.
Hovězí vývar s petrželovým kapáním