Kuchařské recepty pro každého

Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g hovězí svíčkové
40 g řapíkatého celeru
40 g pekingského zelí
40 g mrkve
40 g jarní cibulky
40 g brokolice
1 kávová lžička olivového oleje
2 kávové lžičky citronové šťávy
150 g bulguru
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bulgur dáme do mísy, zalijeme takovým množstvím horké vody, aby byl zcela ponořen, přikryjeme a necháme jej máčet asi 15 až 20 minut, dokud nezměkne.
Maso nakrájíme na malé nudličky a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
Maso osmahneme na oleji, pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a zakapeme štávou z citronu.
Smažíme doměkka.
Podáváme s teplým bulgurem.
Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem
Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem