Kuchařské recepty pro každého

Hovězí steak v pivní marinádě

Potřebujeme tyto suroviny:
4 steaky každý cca 200 g
2 stroužky česneku
100 ml silnějšího piva
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce worcesteru
2 lžíce drceného pepře
1 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Steaky opláchneme pod studenou vodou a osušíme.
Česnek utřeme nebo prolisujeme.
Pivo, cukr, worcester a olej mícháme tak dlouho dokud se cukr nerozpustí.
Potom přidáme nadrcený pepř a utřený česnek a promícháme.
Marinádu nalijeme do hlubokého talíře, dáme do ní maso a necháme alespoň 2 hodiny proležet.
Během marinování maso občas otočíme.
Pak marinádu necháme okapat a steaky krátce grilujeme.
Hovězí steak v pivní marinádě
Hovězí steak v pivní marinádě