Kuchařské recepty pro každého

Hovězí srdce na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězího srdce
60 g cibule
80 g zeleniny
2,5 dcl kysané smetany
2,5 dcl mléka
20 g hladké mouky
40 g rostlinného oleje
sůl
mletá sladká červená paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a mletou papriku.
Pak přidáme na menší kostky nakrájené srdce, zalijeme vodou, osolíme a přikryté dusíme.
Až se voda vyvaří, podlijeme ještě trochou vody, dokud srdce nezměkne.
Nakonec přidáme kysanou smetanu a mléko, rozmíchané s hladkou moukou.
Podáváme s ryží.
Hovězí srdce na smetaně
Hovězí srdce na smetaně