Kuchařské recepty pro každého

Hovězí s houbami na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g zadního hovězího masa
40 g sádla nebo oleje
40 g cibule
100 g čerstvých nebo sušených hub nebo nakládaných žampiónů
2 špetky soli
1/2 lžičky drceného kmínu
2 dl kyselé smetany
20 g hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a prudce opečeme na sádle - 2-3 minuty na každé straně.
Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme dalších 4-5 minut.
Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu, občas zamícháme a podle úpotřeby podléváme.
Pak zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a necháme povařit 5-6 minut.
Dochutíme citronovou šťávou nebo octem.
Hovězí s houbami na smetaně
Hovězí s houbami na smetaně