Kuchařské recepty pro každého

Hovězí polévka s masem a domácími nudlemi

Potřebujeme tyto suroviny:
1,25 l vody
750 g předního hovězího masa
sůl
100 g kostí
100 g kořenové zeleniny
1 pórek
1/4 kapusty
20 g cibule
10 g másla
50 g jater
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oprané a na menší kousky přeseknuté kosti dáme vařit do studené vody.
Po hodině varu přidáme maso a játra, vaříme asi dvě hodině, přecedíme.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky nebo kostky a osmahneme na másle.
Do polévky ji přidáváme až před dokončením varu, polévku osolíme a krátce povaříme, jen co zelenina změkne.
Maso potom nakrájíme na kostky a vložíme zpět do polévky.
Stejně tak i nakrájená játra.
Do hotové polévky zavaříme domácí nudle.
Před podáváním přidáme petrželku.
Hovězí polévka s masem a domácími nudlemi