Kuchařské recepty pro každého

Hovězí polévka s krupicí

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g předního hovězího
1,5 l vody
sůl
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
3 bobkové listy
1/2 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
zelená petrželka
5 lžiček krupice
1 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vodu osolíme, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření a cibuli a pod pokličkou (nejlépe v tlakovém hrnci) vaříme do změknutí.
Do vývaru přidáme na kostičky pokrájenou zeleninu.
Do hrnku rozklepneme vejce a zamícháme do něj krupici.
Trochou vývaru dolijeme hrnek s vejcem a krupicí, rozmícháme a vlijeme do polévky.
Vaříme do změknutí zeleniny.
V případě potřeby dochutíme solí či polévkovým kořením a na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Hovězí polévka s krupicí