Kuchařské recepty pro každého

Hovězí polévka s kari

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hovězí kýty
sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
několik kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
3 lžičky kari koření
glutasol
olej
mouka
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce se studenou vodou dáme maso, přidáme sůl, utřený česnek, cibuli, pepř a zázvor, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a pozvolna vaříme.
Až je maso měkké, vývar přecedíme, maso nakrájíme na kostičky a vložíme do misek.
Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme kari koření a lehce zpěníme.
Pak zamícháme do vývaru, rozšleháme a povaříme.
Nakonec přidáme Glutasol, nalijeme do mističek a zdobíme nasekanou pažitkou.
Hovězí polévka s kari