Kuchařské recepty pro každého

Hovězí polévka s játry

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g předního hovězího masa
500 g kostí
50 g jater
120 g kořenové zeleniny
10 g tuku na orestování
2 l vody
sůl
petržel
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné, mírně naklepané maso nakrájíme na kousky a dáme vařit s kostmi.
2.
Játra vaříme společně s masem vcelku.
Zeleninu nakrájíme na plátky a orestujeme dozlatova na pánvi.
Zeleninu zalijeme částí vroucí polévky, chvíli povaříme a přidáme do polévky 15 minut před dovařením.
Po změknutí masa, kosti a játra vytáhneme.
Játra nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky.
Nakonec polévku osolíme, okořeníme a přidáme petržel.
Hovězí polévka s játry