Kuchařské recepty pro každého

Hovězí polévka s droždovými knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
Kousek hovězího masitého žebra
100 g mražené zeleniny
kousek cibule vcelku
1 stroužek česneku
vlasové nudle
200 g droždí
jemně nakrájená cibule
1 lžíce másla
l vejce
mletý pepř
sůl
strouhanka
špetka muškátového květu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do studené vody vložíme maso, přidáme kousek cibule a stroužek česneku, přivedeme k varu, osolíme a vaříme do změknutí.
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku dorůžova, pak přidáme rozdrobené droždí a mícháme, až se droždí rozpustí.
Pak sundáme z ohně, přidáme koření, necháme vychladnout.
Do studeného vmícháme vejce a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malinké knedlíčky.
Mezitím máme maso měkké, tak vývar přecedíme do nového hrnce, přidáme mraženou zeleninu, chvíli povaříme, zavaříme knedlíčky.
Až vyplavou, přidáme hrst vlasových nudlí a zároveň vařené nakrájené maso.
Polévku dochutíme a vaříme ještě asi 10 minut.
Hovězí polévka s droždovými knedlíčky